Over Ons

Een goede communicatie met je zorgprofessional zorgt ervoor dat je de zorg krijgt die goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Dus ook voor mensen met Multiple Sclerose (MS) is het van belang dat zij hun behandelaars vertellen wat belangrijk voor hen is. MS Vereniging Nederland en het Nationaal MS Fonds hechten hier beide grote waarde aan. Daarom trekken wij hierin samen op om mensen met MS hierbij te helpen. Immers, Beslissen bij MS doe je samen.

Door jouw behoeften op thema’s zoals kinderwens, werk, sociale leven, gebruiksgemak en veiligheid met je behandelaar te bespreken, is de kans groot dat je samen komt tot een behandeling die het beste bij jou past. Maar hoe doe je dat?

Eind 2021 hebben wij een vragenlijst naar onze achterban gestuurd om te inventariseren aan welke tools mensen met MS behoefte hebben. Hieruit kwam onder andere de wens naar voren om ervaringen (tips) te zien/horen van andere mensen met MS: op welke manier bereiden zij zichzelf voor op het gesprek? Hoe hebben zij hun gesprek ervaren en zorgden ze ervoor dat ze na het gesprek zo min mogelijk twijfelden of voldoende/de juiste vragen te hebben gesteld?

Om hier invulling aan te geven hebben MS Vereniging Nederland en het Nationaal MS Fonds het initiatief genomen video’s te maken waarin mensen met MS hun ervaringen delen en tips geven. Deze video’s vind je terug op de website.

‘Samen beslissen bij MS’ is een samenwerking tussen MS Vereniging Nederland, Nationaal MS Fonds en de partners Janssen Cilag B.V., Merck, Novartis Pharma B.V, Roche Nederland B.V.

Dit platform is een initiatief van:

En is mede mogelijk gemaakt door partners:
Ga naar de inhoud